Rozpoczynając ten model żywienia należy zapoznać się z książkami Dr. J. Kwaśniewskiego ,,Żywienie Optymalne'' oraz KONIECZNIE ,,Książkę Kucharską'' w/w autora w której zbilansowanych zostało 700 potraw. Niżej podane przepisy powstały na bazie tradycyjnych dań odpowiednio zbilansowanych pod względe BTW.

Zapraszamy i życzymy smacznego

 

NAJLEPSZY PASZTET z - ATP

Do zestawu/składu/ pasztetów jak wyżej dodałem 40 dkg czerwonej papryki.Paprykę sparzyłem, zdjąłem skórke i zmieliłem na grubym sitku.
W ten oto sposób wzbogaciłem pasztecik wit C w ilości 540 mg. Jest to dość dużo , ponieważ papryka traci jej niewiele podczas obróbki kulinarnej.
W ostatecznym kształcie tak bedzie teraz wyglądał ten doskonały rarytas.
Zawsze na dyżurze!!!- w każdej kuchni.