Rozpoczynając ten model żywienia należy zapoznać się z książkami Dr. J. Kwaśniewskiego ,,Żywienie Optymalne'' oraz KONIECZNIE ,,Książkę Kucharską'' w/w autora w której zbilansowanych zostało 700 potraw. Niżej podane przepisy powstały na bazie tradycyjnych dań odpowiednio zbilansowanych pod względe BTW.

Zapraszamy i życzymy smacznego

 

JESZCZE LEPSZY z ATP.

Preferuje ostatnio nieco wiecej potraw związanych z anemią i niedokrwistością , ponieważ mnie o to poproszono.
Wiadomo nie od dziś,że za ten stan rzeczy jak i inny w naszym organizmie odpowiada pokarm.
Nie każdy jednak potrafi zjeść kawał krwistego salcesonu, czy wątróbki, o kaszance nie wspomnę.
Ale pasztet już tak ,a co dopiero taaaaki pasztet:
Do przepisu jak wyżej dodałem 0,5 kg móżdżku/lekko obgotowany/ oraz wszelkie ,jadalne chrząstki, ścięgna ,szpik kostny/ok 0,7kg/uzyskany z 5 kg rozgotowanych kości wieprzowych szpikowych.Wykonać, jak w powyższym przepisie.
Coś niesamowitego!? - kwitują częstowani.
BTW zbliżone do tego j.w.- ATP podane na tacy...