Rozpoczynając ten model żywienia należy zapoznać się z książkami Dr. J. Kwaśniewskiego ,,Żywienie Optymalne'' oraz KONIECZNIE ,,Książkę Kucharską'' w/w autora w której zbilansowanych zostało 700 potraw. Niżej podane przepisy powstały na bazie tradycyjnych dań odpowiednio zbilansowanych pod względe BTW.

Zapraszamy i życzymy smacznego

 

BROKUŁ-ANTYRAKOWY

OTÓŻ : / zrobione z aptekarską dokładnościa/
Skład-
46 dkg brokuła/obrany i wykąpany w wodzie z octem/
1 jajko
7 żółtek
10 dkg masła
sól ,pieprz

Brokuł obgotować z dodatkiem soli /ok 10-15 min/.Wodę odcedzić.Nastepnie opanierować jak schaboszczaki , posypać pieprzem i opiec na złoty kolor.
Razem potrawy 77 dkg
10 dkg to B.6,0 T.17,2 W.6,7
1:2,9:1,1
Można spożywać tak na gorąco jak i zimno