Rozpoczynając ten model żywienia należy zapoznać się z książkami Dr. J. Kwaśniewskiego ,,Żywienie Optymalne'' oraz KONIECZNIE ,,Książkę Kucharską'' w/w autora w której zbilansowanych zostało 700 potraw. Niżej podane przepisy powstały na bazie tradycyjnych dań odpowiednio zbilansowanych pod względe BTW.

Zapraszamy i życzymy smacznego

 

GALARETKA OWOCOWA

Tym razem podam Państwu prosty przepis na doskonałą galaretke owocową, którą swego czasu opracowala córka - Anna. Należy ona również do tych osób które lubią eksperymentowac w kuchni. Przyznam również , że przepis ten jest dość dobrze rozpropagowany , bo niejednokrotnie spotkałem go na forach. A więc do rzeczy:
Skład:
Jedno opakowanie galaretki owocowej o wybranym smaku
400 ml śmietanki 30% (kremówki)
20 dkg owoców (truskawki, maliny ect)

Galaretkę zalewamy 250 ml wrzątku, mieszając rozpuszczamy. Do lekko przestudzonej wlewamy śmietankę i robotem łączymy składniki/2-3 min/.Rozlewamy do wcześniej przygotowanych pucharków wyłożonych owocami.
Wkładamy do lodówki i po godz można częstować gości, jest tylko jedno ...ale?---znika w pierwszej kolejności-czego doświadczył syn Robert na pewnej imrezie.
Wyliczanka do was należy/nauka/