Rozpoczynając ten model żywienia należy zapoznać się z książkami Dr. J. Kwaśniewskiego ,,Żywienie Optymalne'' oraz KONIECZNIE ,,Książkę Kucharską'' w/w autora w której zbilansowanych zostało 700 potraw. Niżej podane przepisy powstały na bazie tradycyjnych dań odpowiednio zbilansowanych pod względe BTW.

Zapraszamy i życzymy smacznego

 

TAKIE COŚ


Czasami można i tak coś wykombinować w kuchni. Po wykonaniu tej potrawy ,okazało sie,że jest całkiem-całkiem i nawet zjadalna... czasami/widzialem gorsze proporcje/
Skład:
10dkg masła
10 dkg orzechów wloskich
10 dkg płatków owsianych
200ml wody
sól
Roztopić masło w rondlu, wrzucić do niego orzechy i opiec je na złoty kolor.Nastepnie wsypać płatki zalać wodą, lekko posolić i gotować aż zgęstnieje.
Zjadać tak na gorąco jak i na zimno.
10 dkg to B.5,2 T.27,3 W.13,6
Ps.mozna zwiekszyć ilość tłuszczu przez podanie wiekszej ilości masła jak i orzechów-potrawa jest b. syta - Smacznego